středa 14. září 2011

Houbový guláš


Z hub nasbíraných v lese můžeme připravit celou řadu vynikajících pokrmů. K oblíbeným opatří houbový guláš, na který můžeme použít různé druhy hub, ale nejlepší jsou hřibovité.


Ingredience pro recept Houbový guláš:

500 g (i více) tvrdších hřibovitých hub, 2 cibule, lžíce sladké papriky, kmín, pepř, větší syrový brambor, olej nebo sádlo.

Houbový guláš krok za krokem:

1. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky.

2. Očistíme a nakrájíme cibuli.

3. Rozpálíme omastek a osolené houby na cibuli podusíme, dokud nevydusíme všechnu šťávu.

4. Stáhneme z ohně, přidáme papriku, zamícháme a zalijeme horkou vodou tak, aby houby byly ponořené.

5. Pokmínujeme, opepříme a podusíme.

6. Očistíme bramboru a nastrouháme ji na jemno. Přidáme do guláše a dusíme, dokud není dostatečně zahuštěný.

7. Kdo chce, může přidat utřený česnek.

8. Houbový guláš podáváme s chlebem, pečivem nebo těstovinami.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: