úterý 20. září 2011

Hovězí plátky na česneku


Hovězí maso ochucené česnekem potěší každého strávníka, použijeme libové maso, například hovězí zadní, roštěnec apod.


Ingredience pro recept Hovězí plátky na česneku:

Plátky z libovolného hovězího masa (nejlepší je nízký roštěnec, ale na obrázku je obyčejná kližka), 50 g slaniny, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, sůl, kmín, pepř, trochu hladké mouky, olej.

Hovězí plátky na česneku krok za krokem

1. Hovězí maso nakrájíme na plátky. Na okrajích je mělce nařízneme a naklepeme.

2. Utřeme 1 stroužek česneku, smícháme ho s olejem a pepřem. Touto směsí potřeme plátky masa z obou stran a dáme je alespoň na hodinu odležet do ledničky.

3. Rozškvaříme slaninu, na ní pak mírně osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a jemně nasekané zbylé stroužky česneku.

4. Přidáme plátky masa, osolíme je a pokmínujeme a z obou stran necháme maso zatáhnout.

5. Maso podlijeme malým množstvím horké vody a dusíme pod pokličkou.

6. Poloměkké plátky vyjmeme, šťávu pak vydusíme do tuku, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání. Poté vzniklou jíšku zalijeme horkou vodou, rozmícháme a začneme vařit.

7. Dáme vařit rýži, těstoviny nebo noky.

8. Maso vrátíme zpět do omáčky a dusíme doměkka. Přitom maso obracíme a podle potřeby podléváme horkou vodou.

9. Hovězí plátky na česneku podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Dobrou chuť!

1 komentář: