Oblíbený nepečený dort s jahodami vykouzlíme z piškotů, tvarohu, smetany a želatiny.
Ingredience pro recept Tvarohový nepečený dort s jahodami:
Sáček piškotů, 2 tvarohy, 150 g cukru, 3 plátky cukrářské želatiny (nebo jiná želatina vhodná pro ztužení), 250 ml smetany na šlehání, jahody.
Tvarohový nepečený dort s jahodami krok za krokem
1.Plátky želatiny namočíme do 2 lžic studené vody a necháme ji nabobtnat.
2. Dno dortové formy vyložíme piškoty.
3. Ušleháme hustou smetanu.
4. Podle návodu uvaříme želatinu a zchladlou ji vmícháme do tvarohu s cukrem. Dobře vyšleháme elektrickými metlami a nakonec vmícháme šlehačku.
5. Třetinu takto připraveného tvarohu opatrně rozetřeme na piškoty.
6. Opláchnuté a odstopkované jahody hustě (mohou být mražené, nejlepší ale jsou samozřejmě čerstvé ze zahrádky) poklademe na vrstvu tvarohu. Větší jahody překrojíme na menší kousky.
7. Následuje další vrstva tvarohu a na ní klademe další jahody. Můžeme ale také udělat jen dvě vrstvy tvarohu proložené jahodami.
8. Poslední vrstvu tvarohu ozdobíme několika pěknými jahodami a dort dáme ztuhnout a vychladit na několik hodin do ledničky.
9. Tvarohový nepečený dort s jahodami po ztuhnutí v dortové formě obkrojíme nožem a odstraníme postranní kruh. Dvěma obracečkami přendáme dort ze dna formy na velký talíř nebo tác, nakrájíme a podáváme.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat