pátek 30. září 2011

Tvarohový nepečený dort s jahodami


Oblíbený nepečený dort s jahodami vykouzlíme z piškotů, tvarohu, smetany a želatiny.


Ingredience pro recept Tvarohový nepečený dort s jahodami:

Sáček piškotů, 2 tvarohy, 150 g cukru, 3 plátky cukrářské želatiny (nebo jiná želatina vhodná pro ztužení), 250 ml smetany na šlehání, jahody.

Tvarohový nepečený dort s jahodami krok za krokem

1.Plátky želatiny namočíme do 2 lžic studené vody a necháme ji nabobtnat.

2. Dno dortové formy vyložíme piškoty.

3. Ušleháme hustou smetanu.

4. Podle návodu uvaříme želatinu a zchladlou ji vmícháme do tvarohu s cukrem. Dobře vyšleháme elektrickými metlami a nakonec vmícháme šlehačku.

5. Třetinu takto připraveného tvarohu opatrně rozetřeme na piškoty.

6. Opláchnuté a odstopkované jahody hustě (mohou být mražené, nejlepší ale jsou samozřejmě čerstvé ze zahrádky) poklademe na vrstvu tvarohu. Větší jahody překrojíme na menší kousky.

7. Následuje další vrstva tvarohu a na ní klademe další jahody. Můžeme ale také udělat jen dvě vrstvy tvarohu proložené jahodami.

8. Poslední vrstvu tvarohu ozdobíme několika pěknými jahodami a dort dáme ztuhnout a vychladit na několik hodin do ledničky.

9. Tvarohový nepečený dort s jahodami po ztuhnutí v dortové formě obkrojíme nožem a odstraníme postranní kruh. Dvěma obracečkami přendáme dort ze dna formy na velký talíř nebo tác, nakrájíme a podáváme.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: