pondělí 10. října 2011

Houby v těstíčku


Na toto jídlo použijeme pevné klobouky hřibovitých hub nebo žampiony.

Ingredience pro recept Houby v těstíčku:

Houby, 2 vejce, 3 lžíce bílého vína, 3 lžíce polohrubé mouky, sůl, špetka tymiánu, olej na smažení


Houby v těstíčku krok za krokem:

1. Houby očistíme, z malých použijeme celé klobouky, velké nakrájíme podélně na stejnoměrné plátky.

2. Připravené houby osolíme a obalíme v hladké mouce.

3. Z vajec, mouky a vína vidličkou ušleháme hustší těstíčko, které osolíme a okořeníme. Každá mouka je trochu jiná, tak přidáváme mouku nebo víno podle potřeby, až vznikne těsto asi jako na polévkové kapání.

4. Každý kousek houby namočíme do těstíčka a vložíme na pánev do rozpáleného oleje.

5. Smažíme po obou stranách dozlatova.

6. Houby v těstíčku podáváme s pečivem nebo různě zpracovanými brambory, například jako pyré.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: