Takto připravená vejce jsou vhodná zejména jako předkrm svátečního menu. Obtížnější na této přípravě je pouze dobře rozříznout na polovic vařené vejce i se skořápkou, aniž bychom ji porušili. Potřebujeme k tomu velmi ostrý nůž a dost trpělivosti. Je to piplačka.
Ingredience pro recept Plněná vejce pro slavnostní příležitost:
Na osobu - 2 vejce, 70 g žampionů, půl malé cibule, kousek másla, sůl, kudrnka.
Plněná vejce pro slavnostní příležitost krok za krokem:
1.Oloupeme a nakrájíme cibuli, necháme ji zesklovatět na másle.
2. Přidáme očištěné a pokrájené žampiony a krátce podusíme.
3. Uvaříme vejce natvrdo. Pak je podélně i se skořápkou rozpůlíme - pomalu a trpělivě velmi ostrým nožem.
4. Vyjmeme opatrně vejce, skořápky zachováme.
5. Všechny ingredience včetně petrželky rozmixujeme v mixeru nebo robotu. Směsí naplníme půlky skořápek.
6. Naskládáme je na pečící plech a krátce zapečeme v troubě zahřáté na 180 °C. Nesmí příliš zhnědnout, zkazilo by to chuť.
7. Plněná vejce pro slavnostní příležitost podáváme horké s pečivem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat