sobota 18. února 2012

Růžový losos na másle


Losos je tak výrazná ryba, že její nejhodnější úprava je jen podušení na másle.


Ingredience pro recept Růžový losos na másle:


500 g nebo 4 plátky mrazeného nebo chlazeného růžového lososa, 1 citron, hrst petržele-kudrnky, 100 g másla, sůl, drcené barevné pepře.

Růžový losos na másle krok za krokem:

1. Zmrazeného lososa necháme trochu povolit, ale nerozmrazujeme zcela, a pokapeme ho citrónovou šťávou.

2. Na pánvi rozehřejeme máslo.

3. Filety lososa osolíme a okořeníme drcenými barevnými pepři a vložíme na pánev do rozehřátého másla.

4. Opečeme asi 5 minut po jedné straně, obrátíme je a zasypeme hrstí nadrobno nakrájené petrželky.

5. Opečeme i po straně druhé, podle tloušťky filetu 5-8 minut.

6. Růžového lososa na másle podáváme s bramborovým pyré nebo s dušenou zeleninou.

Dobrou chuť!

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Wygląda to super. Pozdrawiam.

Wojciech Roszkowski řekl(a)...

Wygląda bardzo aptyecznie. Pozdrawiam serdecznie.