sobota 23. června 2012

Grilovaná krkovice s cuketami


Letní grilování je prostě úžasné. Jak ale správně marinovat maso? Marináda by rozhodně měla obsahovat kyselé přísady. které maso změkčí, jako ocet, worcester, hořčici aj



Ingredience pro recept grilovaná krkovice s cuketami:

Silné plátky krkovice podle počtu strávníků, sůl, drcené barevné pepře, asi 100 ml oleje (kdo má rád, dá olivový), lžíce hořčice (plnotučná nebo dijonská), lžíce worcesteru, lžíce vinného octa nebo citrónové šťávy, lžička sladké papriky, špetka chilli, může být posekané zelené koření, např. šalvěj. Cukety, grilovaní koření na zeleninu nebo na americké brambory.

Grilovaná krkovice s cuketami krok za krokem:

1.Plátky krkovice, které budeme grilovat, by neměly být příliš tenké, aby se maso nevysušilo a zůstalo uvnitř pěkně šťavnaté.

2. Místo naklepávání paličkou na maso naložíme plátky do připravené marinády, aby pěkně zkřehly.

3. Do misky nalijeme olej, přidáme ocet, worcester, hořčici, sůl a všechno koření a důkladně promícháme.

4. Vzniklou pastou potřeme maso po obou stranách a necháme odležet nejméně dvě hodiny (lépe šest a více).

5. Rozpálíme gril a maso na něj položíme.

6. Mladé cukety podélně nakrájíme na velké hranolky, osolíme a posypeme kořením a přidáme na volná místa na gril.

7. Grilujeme po obou stranách – maso tak, jak kdo má rád – propečenější nebo krvavé, ale každopádně musí být uvnitř šťavnaté, a cukety by měly křupat.

8. Grilovanou krkovici s cuketami můžeme podávat nejlépe s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť!

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Super díky za recept vypadá to dobře určitě vyzkouším