neděle 3. června 2012

Kynuté ovocné knedlíky s rebarborou


Kynuté ovoce knedlíky jsou oblíbeným letním jídlem. Plněné rebarborou osvěží a báječně chutnají.


Ingredience pro recept Kynuté ovocné knedlíky s rebarborou:

500 g hrubé mouky, 250 ml mléka, 20 g droždí, 1 žloutek nebo 2 lžíce škrobu (pudingového prášku), sůl. Na posyp moučkový cukr, strouhaný tvrdý tvaroh nebo skořice, přepuštěné máslo.

Kynuté ovocné knedlíky s rebarborou krok za krokem:

1. Z mléka, z rozdrobených kvasnic, špetky cukru a špetky mouky rozmícháme kvásek a necháme ho vzejít na teplém místě.

2. Do mísy přesejeme mouku, přidáme ostatní přísady a zaděláme vykynutým kváskem – hněteme vařečkou tak, aby vzniklo hladké tužší těsto. Zakryjeme čistou utěrkou a dáme kynout na teplé místo asi hodinu.

3. Reveň oloupeme – stáhneme z ní tenkou slupku a nakrájíme na kostičky. V misce ji prosypeme cukrem. Až pustí šťávu, slijeme ji.

4. Vykynuté těsto rozdělíme lžící namáčenou do mouky na kousky, které prsty roztáhneme, naplníme připravenou rebarborou a zakulatíme do tvaru knedlíků.

5. Knedlíky na vále necháme ještě chvíli kynout, zatím dáme vařit do většího hrnce osolenou vodu. Nedáváme jich moc, protože dost nabudou.

6. Knedlíky vkládáme do vroucí vody stranou, na které ležely, směrem dolů. Vaříme bez zakrytí 8 – 10 minut, pak je vyjmeme a každý propícháme nebo roztrhneme dvěma vidličkami, aby se nezdrcly.

7. Kynuté ovocné knedlíky s rebarborou ihned podáváme sypané cukrem, strouhaným tvarohem nebo skořicí a polité máslem.

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: