úterý 28. srpna 2012

Hlíva ústřičná jako vídeňský řízek


V době, kdy houby nerostou, si můžeme udělat houbovou pochoutku z hlívy ústřičné. Pokud ji nenajdeme v lese na stromě či na pařezu, koupíme ji v prodejně se zeleninou.


Ingredience pro recept Hlíva ústřičná jako vídeňský řízek:

400 g hub, 3 lžíce hladké mouky, 3 lžíce strouhanky, 2 vejce, tuk na smažení, pepř, sůl.

Hlíva ústřičná jako vídeňský řízek krok za krokem:

1. Z hlívy odkrojíme třeň – používají se pouze klobouky. Třeň pak můžeme nakrájet do polévky.

2. Klobouky otřeme vlhkou papírovou utěrkou a necháme oschnout.

3. Z obou stran osolíme, případně lehce opepříme.

4. Připravme si trojobal a nejprve klobouky obalíme v mouce, potom namáčíme v rozšlehaných vejcích a nakonec je obalujeme ve strouhance.

5. Rozehřejeme olej nebo sádlo a obalené klobouky zvolna smažíme dozlatova.

6. Řízky z hlívy ústřičné podáváme teplé, vhodnou přílohou je například bramborové pyré, brambory nebo čerstvý chléb a zeleninová obloha.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: