středa 10. října 2012

Halušky slovenské


Slovenské halušky jsou v podstatě domácí těstoviny, které se podávají jako příloha ke všem jídlům, k nimž se hodí knedlíky. Také je lze upravit jako samostatný pokrm třeba s brynzou a slaninou.



Ingredience pro recept Halušky slovenské:

300 g hrubé mouky, 40 g tuku, 2 vejce, asi 250 ml mléka, sůl.

Halušky slovenské krok za krokem:

1. Z uvedených ingrediencí umícháme řidší těsto.

2. Dáme vařit vodu, kterou osolíme.

3. Přes děrovaný cedník na halušky zavařujeme malé kousky těsta do vroucí vody. Nemáme-li cedník, můžeme si těsto nanést na prkénko a malé kousky odsekávat nožem do vařící se vody.

4. Halušky, které hned vyplavou na povrch, vaříme jen asi pět minut. Poté je vybereme cedníkem do připravené mísy.

5. Slovenské halušky podáváme ke gulášům, omáčkám s masem, případně je smícháme s brynzou a škvarky ze slaniny.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: