neděle 14. října 2012

Krevety v ostré mango omáčce



K přípravě této lahůdky použijeme co možná největší pánev. Doba přípravy od chvíle, kdy dáme na pánev krevety, by neměla trvat déle než 10-12 minut. Pokrm nesolíme, solí se pouze rýže. Je vhodné předehřát talíře (např. v mikrovlnce).



Ingredience pro recept Krevety v ostré mango omáčce:

300 - 400 g krevet (čerstvé nebo zmrazené), 1 opravdu hodně zralé mango, 1 - 3 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce medu, 1 červená nebo žlutá paprika, 1 menší cibule, lze použít i fazolové lusky, ale nejsou nezbytné, ½ papričky Jalapeno či jiné chilli, olej, česnek. ½ lžičky zázvoru

Krevety v ostré mango omáčce krok za krokem:

1. Rozmrazené a ubrouskem osušené krevety, bez ocásku a skořápek vložíme na rozpálenou pánev s olejem a osmahneme z obou stran asi 3 minuty celkem.

2. Očistíme cibuli a papriku. Cibuli nakrájíme na 1/4 měsíčky a rozebereme na asi 2cm lupínky. Papriku nakrájíme na kousky asi 3 x 2 cm.

3. K osmaženým krevetám přidáme veškerou zeleninu, a zalijeme sójovou omáčkou, při smažení mícháme tak 3 minuty.

4. Přidáme pokrájené mango, nadrobno nakrájenou ostrou papričku a lžíci medu a dále mícháme ještě asi 2-3 minuty. Zelenina by neměla příliš změknout, měla by zůstat křupavá.

5. Během vaření ochutnáváme, pokrm lze přiostřit podle libosti, ale je dobré počkat, až co udělá ještě česnek se zázvorem.

6. Přidáme utřený česnek a nadrobno nakrájeny zázvor a ještě asi tak minutu mícháme.

7. V případě, že je málo omáčky, mírně podlijeme horkou vodou a necháme probublat. Většinou ale stačí šťáva z ingrediencí.

8. V případě, že to s ostrostí přeženeme, přidáme trochu šťávy z limetky.

9. Krevety v ostré mango omáčce podáváme nejlépe s dušenou rýží basmati.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: