neděle 6. ledna 2013

Kachní stehna v červeném zelí


nemusíme kupovat celou kachnu, abychom si pochutnali na jejím dobrém mase. K dostání jsou kachní stehna, která připravíme v červeném zelí.



Ingredience pro recept Kachní stehna v červeném zelí :

4 kachní stehna, 50 g sádla, malou hlávku červeného zelí (asi kilo), 20 g hladké mouky, 1 cibule, 1 jablko, cukr, ocet, kmín, sůl.

Kachní stehna v červeném zelí krok za krokem:

1. Očištěná stehna osolíme, okmínujeme a opečeme po všech stranách na rozehřátém sádle.

2. Poté je podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka.

3. slijeme část sádla se šťávou, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli.

4. Hlávku červeného zelí nakrouháme nebo nakrájíme na nudličky. Naklademe je na vymaštěný
pekáč a dusíme v troubě doměkka. Podle potřeby mírně podléváme vodou (pro vylepšení můžeme i vínem).

5. Do zelí přidáme jablko nastrouhané na hrubém struhadle, zaprášíme moukou a necháme pod pokličkou propařit. Po chvilce podlijeme vodou, osladíme, osolíme, okyselíme a krátce povaříme.

6. Poloměkké kachní stehna vložíme na zelí a pečeme, dokud se neutvoří zlatavá kůrčička.

7. V hotovém zelí má být všechna tekutina odpařená a kachna krásně vypečená.

8. Kachní stehna v červeném zelí podáváme s vařenými brambory nebo bramborovými či houskovými knedlíky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: