úterý 4. června 2013

Batáty se smetanou a bazalkou


Batáty jsou sladké brambory, které se na našem trhu občas objevují, ale ne každý ví, jak je používat. Jednou z velkých pochoutek je upéct je v troubě.


Ingredience pro recept Batáty se smetanou a bazalkou:

1 – 2 batáty na osobu, zakysaná smetana nebo Lučina, čerstvá bazalka, olej, sůl

Batáty se smetanou a bazalkou krok za krokem:

1. Batáty dobře omyjeme, nejlépe je vydrhneme kartáčem.

2. Troubu rozehřejeme na 200 °C.

3. Batáty nakrájíme podélně na silné plátky. Z obou stran je mírně osolíme a poklademe na pečící plech. Trochu je potřeme olejem – stačí přetřít prstem v něm namočeným.

4. Vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut (podle tloušťky plátků).

5. Bazalku nakrájíme nadrobno.

6. Horké batáty naservírujeme na talíře, na každý dáme lžičku zakysané smetany a posypeme bazalkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: