sobota 1. června 2013

Šťovíková omáčka s krůtím masem


Šťovíku najdete na louce, natrhejte si ho, opláchněte a udělejte si z něj velmi zajímavou omáčku ke krůtímu masu. Vegetariáni si ji mohou dát s vařeným vajíčkem.


Ingredience pro recept Šťovíková omáčka s krůtím masem:

500 g krůtího stehenního masa, olej, 1 cibule, šálek nadrobno nasekaného šťovíku, kelímek zakysané smetany, lžíce hladké mouky, sůl, pepř, kmín

Šťovíková omáčka s krůtím masem krok za krokem:

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Maso nakrájíme na kostičky. Šťovík nasekáme nebo rozmixujeme.

2. Cibuli osmahneme dorůžova, přidáme maso a necháme ho zatáhnout.

3. Osolíme, okořeníme a přidáme šťovík. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka.

4. Polovinu kelímku smetany smícháme s moukou a omáčku zahustíme.

5. Druhou polovinou smetany ozdobíme naservírované porce.

6. Šťovíkovou omáčku s krůtím masem podáváme s rýží, s těstovinami nebo s knedlíkem.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: