neděle 4. srpna 2013

Marinovaná krkovice na grilu


Než začneme grilovat, měli bychom maso marinovat. Marinád existuje velké množství, můžeme je ochucovat nejrůznějšími čerstvými bylinkami, které pěstujeme nebo si koupíme. V našem případě budeme potřebovat dobromysl aneb oregano. Po takovém grilovaném mase budeme mít určitě dobrou náladu.


Ingredience pro recept marinovaná krkovice na grilu:

1 kg krkovice bez kosti
Marináda: 3 PL oleje, 3PL vinného octa, lžička soli, lžička drceného kmínu, 2 lžičky mleté papriky (kdo má rád, může ostrou), svazek dobromysle.

Marinovaná krkovice na grilu krok za krokem:

1. Nejprve si vyrobíme marinádu tak, že všechny ingredience smícháme. Lístky dobromysle nasekáme nadrobno.

2. Krkovici nakrájíme na 2 cm silné plátky. Nenaklepáváme a nesolíme.

3. Plátky masa potřeme marinádou, naskládáme na sebe do misky, zalijeme zbytkem marinády přiklopíme talířkem nebo překryjeme potravinářskou fólií a necháme v ledničce marinovat nejlépe přes noc.

4. Maso vyndáme z ledničky nejméně tři hodiny před grilováním, aby se teplotně srovnalo. Kdybychom ho dali z lednice na rošt, bylo by tvrdé.

5. Negrilujeme dřív, než se důkladně rozpálí rošt, což může trvat okolo půl hodiny.

6. Maso klademe nejprve do středu roštu, kde je teplota nejvyšší, postupně je suneme k okrajům.
7. Maso grilujeme 4 minuty po každé straně. Obracíme je kleštěmi, nepícháme do něj vidličkou, aby nevytekla šťáva.

8. Marinovanou krkovice na grilu podáváme s chlebem nebo grilovanou zeleninou. Nezapomeneme na hořčice, grilovací omáčky a kečup.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: