neděle 29. září 2013

Sterilované feferonky


Úrodu feferonech, chilli nebo jiných pálivých papriček můžeme sterilovat a používat jako přílohu k masům nebo do různých směsí.




Ingredience pro recept Sterilované feferonky:

Feferonky, nálev - 800 ml vody, 200 ml octa, 1 PL soli, 2 PL cukru nebo odpovídající množství sladidla, 1 lžička hořčičných semínek, 4 kuličky nového koření.

Sterilované feferonky krok za krokem:

1. Svaříme vodu, ocet, sůl, cukr a koření a necháme zchladnout.

2. Feferonky opláchneme, osušíme a naskládáme do malých a vyvařených skleniček.

3. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme a sterilujeme po dobu 20 minut.

4. Sterilované feferonky podáváme jako přílohu k masitým pokrmům, do ostrých salátů nebo na chlebíčky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: