pátek 4. října 2013

Podzimní šípková polévka


Zralé šípky si můžeme přinést z podzimní procházky. Šípková polévka nás svou nezaměnitelnou chutí odmění za trochu práce.


Ingredience pro recept Podzimní šípková polévka:

250 g šípků, 800 ml vody, 150 ml vína, kousek másla a hladké mouky na jíšku, 1 PL cukru, sůl, 2 starší housky nebo rohlíky.

Podzimní šípková polévka krok za krokem:


1. Šípky podélně přeřízneme, vydloubeme semínka, odstraníme stopku a bubáka a propláchneme.

2. Vodu přivedeme k varu, osolíme ji a přidáme šípky. Vaříme doměkka asi půl hodiny.

3. Rozmixujeme nebo propasírujeme sítem.

4. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, vmícháme ji do polévky a povaříme.

5. Podle chuti přidáme sůl, cukr a
Přidáme šípkový protlak, krátce povaříme, ochutíme solí, cukrem a nakonec vlijeme víno.

6. Pečivo nakrájíme na malé kostičky, které osmažíme na oleji (na másle jsou chutnější).

7. Polévku a smaženou housku podáváme zvlášť, aby se příliš nerozmáčela.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: