sobota 9. listopadu 2013

Pražená dýňová semínka



Dýňová semínka obsahují esenciální mastné kyseliny Omega 3 a 6, hořčík, zinek, železo, vitaminy skupiny B a E a rostlinné bílkoviny. Z toho je jasné, že jsou nesmírně zdravá. Když si vaříme dýňovou polévku nebo jiná dýňová jídla, odstraňujeme právě semínka, a bylo by chyba je nevyužít. Zvláště, když pražené chutnají jako oříšky.

Ingredience pro recept Pražená dýňová semínka:

Semínka z jedné dýně, 1 l vody, 2 PL soli, 2 PL oleje.

Pražená dýňová semínka krok za krokem:

1. Dýňová semínka propláchneme.

2. Vložíme je do vroucí a osolené vody a 10 minut povaříme.

3. Semínka scedíme a namočíme na čtyřiadvacet hodin do slaného nálevu, pak cedníkem vyjmeme a necháme oschnout.

4. Oschlá semínka slabě omastíme olejem a nasypeme je na pečící plech.

5. Troubu předehřejeme  na 150 °C a semínka pražíme 30 minut s tím, že je každých 10 minut promícháme.

6. Tvrdá slupka získá lehce zlato-růžovou barvu. Touto úpravou zkřehne a semínka se jí vcelku.

7. Pražená dýňová semínka podáváme k vínu nebo jen tak.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: