úterý 10. prosince 2013

Dvoubarevné linecké cukroví


Z lineckého těsta se dělá především slepované cukroví. Zajímavě ale vypadá, když část těsta obarvíme kakaem...


Ingredience pro recept Dvoubarevné linecké cukroví :

400 g hladké mouky, 250 g másla nebo Hery, 140 g moučkového cukru, 2 žloutek, vanilkový cukr, strouhaná citronová kůra, 4 PL kakaa, 2 PL rumu.

Dvoubarevné linecké cukroví krok za krokem:

1. Mouku prosejeme na vál, a na hrubém struhadle nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky Heru.

2. Utřeme žloutky s cukrem do pěny a přidáme k mouce. Nastrouháme kůru z citronu a přidáme vanilkový cukr a rum a rukama zpracujeme v hladké těsto.

3. Těsto rozdělíme na dva díly a do jednoho zapracujeme kakao. Poté těsta zabalíme do fólie a dáme odležet asi na půl hodiny do ledničky.

4. Světlé i tmavé těsto rozválíme na dvě placky, položíme je na sebe a pevně srolujeme.

5. Ostrým nožem nakrájíme roládu na silnější kolečka. Ty ještě trochu rozválíme a vykrajovacími formičkami vykrájíme tvary.

6. Upečeme na vymazaném plechu v troubě horké 180 °C.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: