neděle 6. července 2014

Vodňanské roštěnky


Roštěnky z hovězího masa mají díky kyselé okurce delikatesní jemně nakyslou chuť.


Ingredience pro recept Vodňanské roštěnky

4 roštěnky, 50 g sádla, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 100 g čerstvých hub (lze i žampiony, nebo sušené houby), 1 střední sterilovaná okurka, sardelová pasta, sůl, pepř, 20 g másla

Vodňanské roštěnky krok za krokem:

1. Roštěnky nařízneme po obvodu mělkými zářezy, naklepeme, osolíme a opepříme.

2. Plátky na hlubší pánvi opečeme po obou stranách na části sádla a vyjmeme.

3. Přidáme zbytek sádla a cibuli nakrájenou nadrobno, kterou osmažíme dozlatova.

4. Přidáme roštěnky, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.

5. Když jsou roštěnky téměř měkké, přidáme máslo rozmíchané s moukou a dusíme, až roštěnky změknou. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.

6. Ke konci dušení přidáme pokrájené houby, okurku a sardelovou pastu.

7. Vodňanské roštěnky podáváme s dušenou rýží nebo s houskovými knedlíky.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: