středa 8. října 2014

Pasta z kapií v soli


Jestliže jsme měli větší úrodu paprik, anebo je levně nakoupili, můžeme si z nich udělat pastu se solí, kterou pak přidáváme do jídel s paprikovou chutí, třeba do guláše, Počítáme ale s tím, že je slaná - abychom pokrm nesolili.



Ingredience pro recept Pasta z kapií v soli: 

1 kg červených kapií, 250 g soli

Pasta z kapií v soli krok za krokem:

1. Papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme je semeníku i žeber.

2. Pokrájíme je na menší kousky a i se solí vložíme do mixéru a umixujeme.

3. Paprikovou hmotu rozdělíme do malých skleniček, například od dětské výživy, a dobře je zavíčkujeme.

4. Nesterilujeme, jen skleničky uložíme do chladnější místnosti nebo do sklepa.

5. Pastu z kapií v soli používáme především k ochucování omáček, gulášů, polévek a podobných pokrmů, kterým dodá i pěknou barvu a chuť. Přidáváme ji vždy až na konci vaření.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: