středa 17. února 2016

Kuřecí žaludky na žampionech


Chutné a pikantní jídlo si můžeme připravit z poměrně levných kuřecích žaludků. Místo žampionů můžeme použít i jiné houby, ať čerstvé, mražené nebo sušené, které si předem namočíme.

Ingredience na recept Kuřecí žaludky na žampionech:

500 g kuřecích žaludků, 1 cibule, 200 g žampionů, omastek (olej nebo sádlo), lžíce mouky na zaprášení, sůl, pepř, bobkový list, špetka kmínu, vývar na podlití.

Kuřecí žaludky na žampionech

1. Kuřecí žaludky důkladně propláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.

2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a necháme na omastku zrůžovět.

3. K cibuli přidáme žaludky, okořeníme a necháme zatáhnout.

4. Přidáme očištěné a na kousky nakrájené žampiony. Osolíme a osmahneme. Zaprášíme moukou.

5. Podlijeme vývarem nebo vodou s půlkou masoxu či bujonu. Dusíme doměkka.

6. Kuřecí žaludky na žampionech podáváme s rýží, těstovinami nebo knedlíkem. 

Dobrou chuť!


Žádné komentáře: