Fazolí existuje asi 50 druhů. NA přípravu tohoto receptu se hodí jak strakaté, tak červené nebo velké hnědé fazole. Předem je namáčíme ve studené vodě alespoň přes noc. Vaříme je v neosolené vodě, osolíme až ke konci vaření.
Ingredience pro recept Pikantní fazole
340 g strakatých fazolí, asi tak 200 g uzeného masa (zbytky), olej, velká cibule, 4 stroužky česneku, feferonka nebo chilli papričky, pepř, sůl, hrst sekané petrželky, rajský protlak
Pikantní fazole krok za krokem:
1. Fazole předem den až dva namočíme do studené vody. Poté je uvaříme doměkka. Také můžeme použít konzervu.
2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Na kostičky nakrájíme uzené. Když je příliš libové, můžeme přidat kousek slaniny.
3. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme na jemné proužky nakrájenou feferonku, poté i uzené maso.
4. Přidáme měkké fazole s částí vody, ve které se vařily. Zalijeme rajským protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut.
5. Nakonec přidáme zelenou petrželku a česnek, krátce povaříme a podáváme.
6. Pikantní fazole podáváme s bramborovými plackami – recept ZDE, nebo s chlebem, pečivem, hranolky apod.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat