úterý 23. února 2016

Pikantní fazole s uzeným


Fazolí existuje asi 50 druhů. NA přípravu tohoto receptu se hodí jak strakaté, tak červené nebo velké hnědé fazole. Předem je namáčíme ve studené vodě alespoň přes noc. Vaříme je v neosolené vodě, osolíme až ke konci vaření.


Ingredience pro recept Pikantní fazole

340 g strakatých fazolí, asi tak 200 g uzeného masa (zbytky), olej, velká cibule, 4 stroužky česneku, feferonka nebo chilli papričky, pepř, sůl, hrst sekané petrželky, rajský protlak

Pikantní fazole krok za krokem:

1. Fazole předem den až dva namočíme do studené vody. Poté je uvaříme doměkka. Také můžeme použít konzervu.

2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Na kostičky nakrájíme uzené. Když je příliš libové, můžeme přidat kousek slaniny.

3. Cibuli osmažíme na oleji a přidáme na jemné proužky nakrájenou feferonku, poté i uzené maso.

4. Přidáme měkké fazole s částí vody, ve které se vařily. Zalijeme rajským protlakem, osolíme, okořeníme a dusíme asi 15 minut.

5. Nakonec přidáme zelenou petrželku a česnek, krátce povaříme a podáváme.

6. Pikantní fazole podáváme s bramborovými plackami – recept ZDE, nebo s chlebem, pečivem, hranolky apod.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře: