Kari je název pro dušená aromatická a dobře kořeněná jídla a pochází převážně z indické kuchyně. Nejedná se jen o maso, může to být i zelenina, luštěniny nebo ryby. Důležité je použité koření, jehož hlavní složkou je kurkuma, koriandr a římský kmín. Vrchol chuti jídlu dodá kokosové mléko, které ho zároveň zahustí.
Ingredience pro recept Kuřecí kari s kokosovým mlékem:
2 kuřecí prsa (asi 400 g), 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1-2 chilli papričky, asi 1 cm nadrobno nasekaného zázvoru, kousek citrónové trávy, 1 lžička kurkumy, ½ lžičky římského kmínu, ½ lžičky mletého koriandru, olej, sůl a cukr podle chuti, plechovka kokosového mléka.
Kuřecí kari s kokosovým mlékem krok za krokem:
1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
2. Na pánev s rozehřátým olejem vložíme cibuli, až zesklovatí přidáme maso, nadrobno posekaný česnek, zázvor, chilli papričky a citronovou trávu. Okořeníme a osolíme a restujeme 5 minut.
3. Přidáme kokosové mléko, a za nízké teploty dusíme odkryté, až maso zcela změkne.
4. Nakonec dochutíme solí, a cukrem.
5. Kuřecí kari s kokosovým mlékem podáváme s rýží nebo s chlebem.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat